nieuws

Facultatieve
Sponsors

Amstelveen moet investeren in begraafplaats Zorgvlied

29 juni 2020

Het is misschien wel de bekendste begraafplaats van heel Nederland, begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen. Er liggen diverse bekende Nederlanders begraven, maar de begraafplaats heeft het financieel zo moeilijk dat de gemeente acht ton beschikbaar moet stellen om de begraafplaats weer klaar te maken voor de toekomst.

Een groot deel van het geld zal worden gebruikt voor een grote onderhoudsbeurt. De verantwoordelijk wethouder Van Ballegooijen vertelt bij NH Nieuws dat de begraafplaats een duur imago heeft. Dat kan ervoor zorgen dat mensen kiezen voor een begrafenis op een andere begraafplaats. Daar komt bij dat het aantal begrafenissen in de afgelopen jaren overal is afgenomen. Zorgvlied beschikt over een eigen crematorium, het Crematorion. Het extra geld dat beschikbaar wordt gesteld zal ook worden gebruikt om de gestegen energiekosten te betalen.

Reorganisatie

In de afgelopen periode heeft een reorganisatie plaatsgevonden op Zorgvlied. Opvallend is dat de gemeente de tarieven voor begraven juist heeft verhoogd. Dat zal niet helpen om van het te dure imago af te komen. NH Nieuws meldt verder dat de gemeenteraad binnenkort zal debatteren over een definitief plan voor Zorgvlied.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amstelveen op www.amstelveen-uitvaart.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE