nieuws

Facultatieve
Sponsors

Mogelijk meer dan honderd mensen toegestaan bij uitvaarten

24 juni 2020

Het is vrijwel zeker dat premier Mark Rutten en minister Hugo de Jonge vanavond om 19.00 aankondigen dat de aangekondigde versoepelingen vanaf 1 juli doorgaan. De eerdere aankondiging hield in dat er vanaf volgende maand 100 mensen aanwezig mogen zijn bij een uitvaart. Maar Haagse bronnen melden nu dat er vanavond wordt aangekondigd dat er geen maximum aantallen meer zullen zijn.

Verwacht wordt nu dat de regering op basis van adviezen van het OMT geen maximumaantal bezoekers voor bijeenkomsten zal hanteren. Maar dat wil niet zeggen dat alle aula’s van uitvaartcentra vanaf 1 juli weer helemaal gevuld mogen worden. Er zijn strenge regels verbonden aan bijeenkomsten met meerdere mensen. Zo moet er anderhalve meter afstand gegarandeerd kunnen worden, niet alleen voor de zitplaatsen maar bijvoorbeeld ook bij de in- en uitgang en er moeten voldoende sanitaire voorzieningen zijn waar mensen ook afstand kunnen houden van elkaar.

Triage

Bij aantallen boven de honderd aanwezigen moet vooraf triage plaatsvinden. Triage wil zeggen dat er gevraagd wordt of mensen symptomen van covid-19 hebben. Als er geen triage plaats kan vinden dan telt voor binnen het maximumaantal van 100 aanwezigen. In de buitenlucht mogen dan maximaal 250 mensen aanwezig zijn.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >