nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vermiste asbox De Nieuwe Ooster terecht

15 juni 2020

Op De Nieuwe Ooster is vrijdag 12 juni een menselijke, maar zeer ernstige fout gemaakt. De asbox van een mevrouw is aan de verkeerde persoon meegegeven. Gelukkig is de asbox terecht. De persoon die de as heeft meegenomen handelde te goeder trouw.

Het spijt De Nieuwe Ooster verschrikkelijk dat deze fout is gemaakt. De as is inmiddels opgehaald en vrijdagavond naar de betrokken familie gebracht.

Tijdens de zoektocht naar de as was niet meteen duidelijk wie de as in bezit had. Daardoor zijn veel mogelijkheden onderzocht. Zo is in sommige media ten onrechte het beeld ontstaan dat de persoon die de as had meegenomen verkeerde bedoelingen had. Dit is echter niet het geval. De fout is gemaakt door De Nieuwe Ooster, geen van de nabestaanden treft enige blaam.

De persoon die de as ten onrechte heeft meegekregen heeft snel en volledig medewerking gegeven aan het terugbrengen van de as naar de gedupeerde familie en is zelf ook geraakt door deze nare fout.

Uiteraard onderzoekt de begraafplaats hoe deze fout heeft kunnen gebeuren. Waar nodig wordt het proces aangepast. Voor de betrokken nabestaanden en medewerkers wordt nazorg geregeld.


Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE