nieuws

Facultatieve
Sponsors

Plattelandscrematorium in Nederweert

10 juni 2020

De agrarische ondernemersfamilie Salimans uit Nederweert wil een crematorium bouwen op hun grond aan de oostrand van het Weerterbos. Het moet een crematorium worden in de stijl van het Limburgse platteland.

Salimans wil 7,5 hectare landbouwgrond omvormen tot een natuurgebied dat wordt verbonden met het Weersterbos. Zo ontstaat een heel mooi natuurgebied waar nabestaanden straks midden in de natuur in alle rust afscheid kunnen nemen van hun dierbare, dat meldt Nederweert24.nl.

Bouw klimaatneutraal

De familie Salimans heeft de gemeente toegezegd dat het een intensieve veehouderij op een andere locatie in de gemeente zal beƫindigen. Dat, in combinatie met het feit dat de grond naast het crematorium tot een natuurgebied wordt ontwikkeld, maakt dat het crematorium klimaatneutraal gebouwd kan worden.

Voor mensen die meer willen weten over plannen voor het plattelandscrematorium in Nederweert wordt er op 2 juli een informatieavond gehouden. Vanwege het coronavirus is het aantal bezoekers beperkt, daarom kunnen mensen zich vooraf aanmelden door te mailen naar: c.salimans@gmail.com. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt er mogelijk een tweede informatieavond gehouden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >