Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Botte Pech treedt op in het crematorium Tilburg

donderdag 28 januari 2019

Botte Pech is een theatervoorstelling die gaat over de zoektocht van alle betrokkenen bij iemand, die ongeneeslijk ziek is. De zoektocht van de directe omgeving, van de zorgprofessional en van de zieke zelf. Deze vraagt zich af hoe de toekomst vorm te geven, wil gewoon meedoen en is bovenal mens.

Anita Maas en Marij Coolen hebben onder regie van Liesbeth Reeser Botte Pech gemaakt. In 2015 krijgt Anita het verpletterende bericht dat zij ongeneeslijk ziek is.

Ze stuit op enerzijds obstakels en anderzijds mooie intense momenten in haar omgeving. Is aan de ene kant nog dezelfde persoon als vóór de diagnose, maar tegelijkertijd niet meer. Ze móét genieten en móét loslaten om elke dag te laten tellen, omdat het leven misschien nog maar zo kort is.

Mensen in haar directe omgeving, moeten zich verhouden tot iemand die ziek is en niet beter wordt. Met alle goede intenties wordt de zieke vaak ‘gespaard’ waar het gaat om pijn of verdriet bij anderen, waardoor zij buitenspel komt te staan. Daarnaast krijgen ‘normale’ gespreksonderwerpen een andere lading door de ‘grootte’ van het ziek zijn.

Ook het maken van Botte Pech was een zoektocht, waarbij al improviserend beelden en metaforen ontstonden, die hebben geleid tot deze bijzondere voorstelling. Die soms pijn zal doen en zeker zal confronteren, maar waarin het publiek, juist vanwege de zwaarte van het thema, ook lichtheid en humor ervaart.

Anita en Marij willen verbinding met professionals, patiënten en belangstellenden vinden door het gesprek over moeilijk bespreekbare thema’s rondom ongeneeslijk ziek zijn op gang te brengen. Zij nemen na de voorstelling het publiek mee in een dialoog, om zo samen tot nieuwe inzichten te komen.

U bent van harte welkom op 13-2-2019 in het crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5 te Tilburg.

Crematorium Tilburg organiseert deze voorstelling i.s.m. Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant. Binnenkomst vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Toegang, koffie en thee is gratis.

Aanmelden kan via info@zmbr.nl of via 013 4657355

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in tilburg op www.uitvaart-tilburg.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder