nieuws

Facultatieve
Sponsors

Anita Witzier reikt donatie uit aan Stichting OGJG in verpleeghuis ´Het Schouw´

Monuta Helpt Fonds donatie maakt meer colleges voor senioren mogelijk in Gelderland

16 januari 2019


Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) ontvangt 5.000 Euro uit handen van Anita Witzier, voorzitter van het Monuta Helpt fonds. De overhandiging vond plaats in verpleeghuis ´Het Schouw´ in Amsterdam waarna er een geschiedeniscollege over ‘Nederland tegen het water’ door een student aan de senioren werd gegeven. Met de donatie kan de stichting meer colleges gaan verzorgen in de regio Gelderland.

“Dit jaar willen we 160 colleges organiseren in Gelderland. Met de bijdrage van Monuta Helpt kunnen we dit doel gaan bereiken. We zijn al een aantal jaren actief in Gelderland, maar hebben nog steeds de ambitie om daar meer colleges te gaan opzetten. Met het geld dat we nu hebben ontvangen is het mogelijk om een vliegende start te maken en een nieuwe regio-coördinator aan te stellen,” zegt Enny van Arkel, mede-oprichter Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan.


Op de foto v.l.n.r: Anita Witzier, Ruud Heijnekamp (Monuta), Enny van Arkel en Ilse Nieuwland (oprichters Stichting OGJG)

Monuta Helpt fonds

“We vinden het ook belangrijk dat ouderen mee kunnen blijven doen met de samenleving. Deze kenniscolleges van OGJG dragen daar op een prachtige manier aan bij; mensen komen samen, delen kennis en er worden duurzame contacten opgebouwd. Zo dragen we ook bij aan de laatste fase van iemands leven,” zegt Anita Witzier, voorzitter van het Monuta Helpt Fonds.

Vrijwilligerswerk voor studenten

Stichting OGJG is een landelijke organisatie die studenten helpt aan vrijwilligerswerk. Zij geven colleges over hun vak aan ouderen. Dit doen zij in een reeks van 4 colleges die de studenten onder intensieve begeleiding van een regio-coördinator van OGJG voorbereiden. De colleges worden gegeven in verpleeghuizen, buurthuizen, bibliotheken of cultuurhuizen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld geschiedenis, politicologie of kunstgeschiedenis. Alle onderwerpen die een student kan studeren aan een HBO- of universitaire opleiding zijn mogelijk. De deelnemers ontvangen na afloop een OGJG-certificaat.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >