Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Helemaal geen vraag naar resomeren

donderdag 21 januari 2019

Minister Ollongren wil resomeren gaan toevoegen als alternatief voor begraven en cremeren. Maar waarom wil de minister deze methode eigenlijk toestaan? Volgens Peter Mollema (directeur van Crematoria Twente) is er helemaal geen vraag naar resomeren. De Twentse crematoria zijn dan ook niet van plan om resomeren direct te gaan aanbieden, dat meldt de Tubantia.

Resomeren is de minister mogelijk aangepraat door de sterke lobby van uitvaartorganisatie Yarden. Maar hoe zit het nou met de vraag van consumenten naar resomeren? Bij crematoria Twente heeft zich nog nooit een consument gemeld die meer informatie wilde over resomeren. Daarom zal Crematoria Twente niet vooraan staan om resomeren te gaan aanbieden, zo laat Mollema weten in de Tubantia.

Een onderzoek van I&O Research wees vorig jaar uit dat een kwart van de Nederlanders resomeren zou overwegen. Het is dus afwachten hoe de verhoudingen straks zullen liggen als resomeren wordt toegestaan. Mollema laat in de Tubantia weten er niets voor te voelen om zelf een dierbare te laten oplossen in een vloeibare oplossing.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/