nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ophef over één hondendrol op Almelose begraafplaats

11 januari 2019


Op sociale media worden sommige zaken nog wel eens opgeblazen. Dat is mogelijk ook het geval in de Facebook discussie over een hondendrol die is aangetroffen op begraafplaats ’t Groenedael. Want is er nou sprake van grote overlast van loslopende honden die overal op graven poepen of gaat het eigenlijk om een incident?

Op Facebook heeft iemand een foto geplaatst van een hondendrol op de begraafplaats. Er wordt heel wat gereageerd op het bericht, dat wekt de indruk alsof er heel veel overlast is. In dagblad Tubantia vertelt de beheerder dat er bij hem en zijn medewerker niets bekend is over hondenoverlast. De beheerder legt in de krant uit dat er in principe geen honden op de begraafplaats mogen komen. Maar de beheerder en zijn medewerkers houden de menselijke maat. Als ze een nabestaande met een hond aan de lijn naar het graf van een dierbare zien lopen spreken zij ze daar niet op aan.

De beheerder legt uit dat er door zijn medewerkers vrijwel nooit hondenpoep wordt gevonden op de begraafplaats. Er is zeker geen structureel probleem. Het lijkt er dan ook op dat een foto van slechts één drol de suggestie wekt alsof er overal poep ligt. Als iemand echt overlast ervaart dan kan hij zich melden bij de beheerder en dan wordt het opgelost.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almelo op www.uitvaart-almelo.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >