nieuws

Facultatieve
Sponsors

Haarlem krijgt binnenkort een tweede crematorium

13 juli 2018

In dezelfde Haarlemse straat waar Yarden Crematorium Haarlem is gevestigd, de Vergierdeweg, opent binnenkort een tweede crematorium. Dit crematorium staat op naam van Sterrenheuvel BV.

Het was al een tijd bekend dat Anita Bokhorst van Nirvana Gedenktekens op die locatie een afscheidscentrum bouwt. Maar de komst van een tweede crematorium is voor velen een grote verrassing. Op het adres van het nieuwe crematorium staat Sterrenheuvel BV ingeschreven. Deze B.V. is een deelneming van Bokhorst Holding BV uit Santpoort Zuid en van de bekende Hilversumse uitvaartonderneming Van Vuure. Op het twitter account van Sterrenheuvel is een foto te zien van het moment dat de eerste heipaal werd geslagen, ruim een jaar geleden op 6 april 2017.

Zowel Anita Brinkhorst als Van Vuure waren niet bereikbaar voor commentaar. Het is daarom niet duidelijk waarom niet eerder iets naar buiten is gebracht over de komst van het tweede Haarlemse crematorium.

Een medewerker van het crematorium van Yarden bevestigt het nieuws dat er vlakbij een concurrerend crematorium is gebouwd. Het Yarden crematorium wordt op dit moment verbouwd en streeft er naar in september te gaan draaien. Het tweede Haarlemse crematorium zou begin 2019 haar deuren openen.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Haarlem op www.uitvaart-haarlem.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE