nieuws

Facultatieve
Sponsors

Steeds minder Nederlanders met uitvaartverzekering

30 juli 2018

Sinds de invoering van het provisieverbod sluiten steeds minder Nederlanders een uitvaartverzekering af. Vroeger was het bijna vanzelfsprekend dat mensen zich verzekerden voor een uitvaart maar nu mensen moeten betalen voor advies en de tarieven voor uitvaarten sterk zijn gedaald neemt niet iedereen meer een uitvaartverzekering.

Het AD meldt dat er sprake is van een daling van 30 procent. Van de rijkere Nederlanders is 79 procent verzekerd voor een uitvaart. Bij mensen met een lager inkomen ligt het percentage verzekerden nu op 54 procent.

Een woordvoerder van DELA laat in het artikel weten dat een uitvaart gemiddeld 5 tot 6 duizend euro kost. Maar tegenwoordig zijn er online diverse aanbieders van goedkope uitvaarten te vinden. Daardoor kunnen mensen een eenvoudige uitvaart al regelen voor een bedrag van rond de 1.300 euro. Veel mensen vinden het niet nodig om zich te verzekeren voor zo’n bedrag.

Consumenten die graag een uitgebreid afscheid willen doen er wel goed aan om eens uit te zoeken wat de uitvaart van hun wensen zal kosten. Dan kan men zien of er genoeg geld beschikbaar is of dat men beter een uitvaartverzekering kan afsluiten.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >