nieuws

Facultatieve
Sponsors

Coöperatie DELA opent vestiging in Duitsland

2 maart 2018

Vanaf 1 maart is coöperatie DELA actief op de Duitse markt. Duitsland is na België en thuisland Nederland, het derde land waar de van oorsprong Eindhovense coöperatie actief is. DELA start er met overlijdensrisicoverzekeringen.

Met de overlijdensrisicoverzekeringen verkent DELA de Duitse markt, waarna op termijn uitbreiding volgt met uitvaartverzekering in kapitaalvorm. DELA ziet voor haar overlijdensrisicoverzekering de meeste kansen om de markt te betreden. Bijvoorbeeld omdat Duitsers dat product al wel kennen, in tegenstelling tot een natura uitvaartpolis. Het kantoor van DELA is gevestigd in Düsseldorf. De start van DELA in Duitsland werd woensdag officieel gegeven tijdens een officieel samenzijn in de Duitse stand. Onder andere de honorair consul van Nederland in Duitsland woonde het officiële startsein bij.

Groeistrategie

De uitbreiding naar de oosterburen is een gevolg van een bredere verkenning in Europa. Die verkenning laat zien dat er niet alleen groeikansen in Duitsland liggen. Ook meer volwassen markten als Spanje en Frankrijk bieden mogelijkheden.

“In onze kernmarkt Nederland krimpt de portefeuille qua uitvaartverzekeringen, het hart van de coöperatie, zo blijkt uit scenario’s voor de lange termijn. Om ook in de toekomst een grote coöperatie te blijven die van betekenis is voor haar leden, is groei over de grenzen heen noodzakelijk”, stelt Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA.

Een verkenning naar de Zweedse markt leverde onlangs als conclusie op dat hier geen kansen liggen. Behalve in het buitenland onderzoekt DELA ook de mogelijkheden om in het nieuwe domein ‘een waardige oude dag’ stappen te zetten.

Geschiedenis

Coöperatie DELA werd opgericht in 1937. Sinds 1989 is de verzekeraar en uitvaartverzorger ook actief op de Belgische markt. In totaal heeft DELA ruim drie miljoen verzekerden, waaronder 750.000 in België

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel