nieuws

Facultatieve
Sponsors

35 Monuta-uitvaartverzorgers ontvangen eerste diploma Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU)

8 maart 2018


Nabestaanden zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed en met zorg georganiseerd wordt. Hierbij hechten zij veel waarde aan gekwalificeerd personeel. Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Op 7 maart 2018 ontvingen de vijfendertig kandidaten van uitvaartorganisatie Monuta dit vakdiploma. Het is de eerste keer dat dit diploma werd uitgereikt door de NaVU.

Het vakexamen bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. Pas als een uitvaartverzorger voor beide onderdelen slaagt, ontvangt een kandidaat het vakdiploma. Sara Jobse, Praktijkopleider bij Monuta: “Van nieuwe uitvaartverzorgers wordt er heel wat verwacht. Ze starten met een intensief dertien weken durend praktijkprogramma: van meekijken naar meedoen tot geheel zelfstandig aan het werk. Er moeten zeventien verslagen worden ingediend waarin wordt gereflecteerd op de benodigde competenties. Maar dat is nog lang niet alles, want ook het theorie-examen is pittig! Denk alleen al de stapel studieboeken en literatuur die moeten worden doorgenomen!”

Het Navu-diploma is nog betrekkelijk nieuw. “Naarmate het diploma meer bekendheid krijgt, zal de waardering in de branche toenemen,” aldus Jobse. “Met dit diploma wordt een aantal waardevolle competenties onderstreept die iemand tot een goed uitvaartverzorger maakt. Met het oog op duurzame inzetbaarheid, zijn de vaardigheden ook gewenst bij de doorstroom naar andere functies of zelfs naar andere branches. Het diploma is een goede maatstaf voor de kwaliteit die de uitvaartbranche wil hanteren. Daarnaast legt het een gedegen basis voor verdere ontwikkeling van onze uitvaartverzorgers.”


Over Monuta

Monuta is sinds 1923 specialist op het gebied van afscheid en beschikt inmiddels over ruim honderd vestigingen en meer dan 1,4 miljoen verzekerden in Nederland. Monuta regelt uitvaarten, sluit uitvaartverzekeringen af en is een partner voor het bespreken en vastleggen van uitvaartwensen. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel