nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rechter eist dat vrouw afscheid mag nemen van moeder

14 maart 2018

Soms hebben familieleden zo erg ruzie met elkaar dat ze de ander niet eens meer gunnen om bij de uitvaart van een dierbare te zijn. In Groningen is dat nu het geval tussen twee zussen. Een dochter die de uitvaart van haar moeder regelt wil niet tegen haar zus zeggen waar de uitvaart zal plaatsvinden en waar de moeder is opgebaard. De rechter heeft in een kort geding bepaald dat de geweigerde zus wel afscheid mag nemen van haar moeder die vrijdag overleed, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De vrouw had haar moeder en zus al maanden niet meer gezien. Maar ze wil wel heel graag bij crematie van haar moeder aanwezig zijn. De zus weigerde echter om aan de rechter te vertellen waar de moeder is opgebaard en waar de crematie zal plaatsvinden. De rechter heeft de vrouw aangegeven dat het heel vergaande consequenties kan hebben wanneer ze dit blijft weigeren.

50.000 euro boete

De rechter heeft een dwangsom opgelegd van 50.000 euro wanneer de vrouw niet wil vertellen waar moeder is opgebaard. De zus moet van de rechter in de gelegenheid worden gesteld om in alle rust en privacy afscheid te kunnen nemen van haar moeder. Als de vrouw dat niet toestaat dan volgt zelfs een tweede boete van 50.000 euro. De rechter vindt niet dat de geweigerde zus het recht heeft om bij de crematieplechtigheid aanwezig te zijn. Volgens de rechter zijn de verhoudingen zo ernstig verstoord dat dat niet mogelijk is. Na de uitspraak heeft de man van de vrouw aan de advocaat van de zus aangegeven waar moeder ligt opgebaard.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel