nieuws

Facultatieve
Sponsors

Thema-avond ‘Muziek bij afscheid’

13 december 2017

Vereniging Yarden organiseert in samenwerking met Kindt Uitvaartzorg een thema-avond ‘Muziek bij afscheid’ De avond staat in het teken van muziek en zang, welke muziek zou je graag horen bij afscheid? met muziek probeer je een verhaal te vertellen. Yarden wil de dood bespreekbaar maken in het dagelijks leven en mensen bewust te maken wat muziek bij een ingrijpende gebeurtenis kan doen.

Muziek komt via het gehoor binnen en wordt door hersenen omgezet in klanken. Deze klanken kunnen emoties te weeg brengen in welke vorm dan ook. Het kan herinneringen naar boven halen. Wat doet muziek met je en hoe werkt het in en met je hersenen? Waarom kiezen we vaak dezelfde soort muziek bij een afscheid? Allemaal vragen die deze avond aan bod kunnen komen.

Het is een interactieve avond waarin pianist Annelies Heldoorn met zangeres Christien van Helden, een idee aangeeft wat er nog meer kan met muziek bij afscheid. De avond zal interactief zijn en u wordt uitgenodigd om met eigen voorbeelden te komen.

Wie is Annelies Heldoorn?
“Vanaf kleins af aan vind ik het heerlijk om met muziek bezig te zijn. Ik ben rond een jaar of 8 begonnen met klassieke muziek. Op het “Van Maerlant” werd het al gauw duidelijk dat ik hierin verder wilde. Van daaruit ben ik mee gaan doen aan verschillende muziekavonden en participeerde ik in verschillende bandjes. Mijn interesse ging in eerste instantie uit naar popmuziek, maar misschien kan ik dit zelfs breder trekken en is ‘lichte muziek’ een betere benaming. Het is heerlijk om hiermee te experimenteren, verschillende stijlen uit te proberen en zelf dingen erbij te verzinnen.”

Wie is Christien van Helden?
Zingt graag ballads in de stijl van een van haar favoriete zangeressen Billie Holiday. De tekst, de melodie en de sfeer van een lied moeten haar aanspreken. Het vertellen van een verhaal is voor haar het allerbelangrijkste. “Weten en voelen wat je zingt!”. “Ik zoek in mijn gedachten, en herinneringen, naar het juiste gevoel wat bij de tekst hoort”.

Datum en locatie
De lezing wordt aangeboden door Vereniging Yarden. Locatie: Oude Sint Nicolaaskerk Van Grevenbroeckstraat 2 5268 AN Helvoirt. Datum: 25 januari 2018 van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 staat er voor de bezoekers koffie of thee klaar. Om teleurstelling te voorkomen meldt u zicht vooraf aan via www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie: 088 927 3434

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE