nieuws

Facultatieve
Sponsors

1600 mensen tekenen petitie crematorium Utrecht

12 december 2017


Bewoners van de Koningsweg hebben spandoeken opgehangen

De online petitie tegen de bouw van een crematorium op begraafplaats Kovelswade aan de Koningsweg in Utrecht is 1600 keer getekend. Wethouder Kreijkamp heeft de handtekeningen in ontvangst genomen uit handen van Sanne Frequin, dat meldt het AD.

Omwonenden zijn vel tegen de bouw van het crematorium. Ze vrezen voor overlast omdat er geen grote parkeerplaats op de begraafplaats aanwezig is. Daarnaast willen anderen liever geen crematorium dicht bij huis. De gemeente Utrecht is enthousiast over de plannen omdat het crematorium nieuwe inkomsten kan genereren nu er steeds minder wordt begraven.


Reageer op dit artikel

Reacties:


17 januari 2018 om 19:21

Aalbers

Of er wel / niet een crematorium moet komen is voor mij niet de reden waarom ik reageer. Het gaat me om de teksten op de spandoeken. Erg vind ik het dat dergelijke teksten getolereerd worden. Hoe durft men zulke dingen te zeggen tegen een ander. Ook het tuincentrum gaat hierin veel te ver. Op de koningsweg komen soms begravenis stoeten voorbij. Wat moeten die van de teksten vinden als ze iemand naar een laatste rustplaats brengen.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE