nieuws

Facultatieve
Sponsors

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015


Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.

De website bevat praktische informatie over wat mensen het beste kunnen doen op het moment dat ze worden geconfronteerd met het overlijden van een dierbare. Initiatiefnemer Peter van Schaik: “De informatie kan mensen inspireren om het afscheid helemaal naar eigen wens in te vullen. in Amersfoort valt op het gebied van uitvaart heel wat te kiezen.”

CBA Amersfoort

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort speelt vanzelfsprekend een belangrijke rol op de site. Vele Amersfoorters hebben daar hun dierbare weggebracht. Omdat deze voorziening zo belangrijk is voor de stad en haar inwoners, wordt uitgebreid aandacht besteed aan CBA Amersfoort. Maar ook hele praktische vragen worden behandeld. Zo is er zelfs een video die uitlegt waarom nabestaanden tot een maand na de crematie moeten wachten voordat zij de beschikking krijgen over de as van hun dierbare.

Uitvaart-Amersfoort.nl bevat echter veel meer informatie. Wie leveren palliatieve zorg in Amersfoort? Hoe leg je je uitvaartwensen vast? Wat kost een uitvaart in Amersfoort? En hoe kun je slim beknibbelen op de uitvaartnota? Het zijn slechts een paar onderwerpen die worden behandeld op de site.

Persoonlijk tintje

Het komt steeds vaker voor dat families kiezen voor een niet standaard uitvaartlocatie. Van Schaik: “Voor een echtpaar dat bijvoorbeeld is getrouwd in zalencentrum de Amershof, kan het juist heel bijzonder zijn om de uitvaartplechtigheid te houden in dezelfde gelegenheid als een partner is overleden. De locatie geeft dan ook herinnering aan één van de mooiste dagen uit het leven van het echtpaar.”

Kortom heb je je hele leven gewoond in Amersfoort en wil je je afscheid in Amersfoort laten plaatsvinden, dan kun je voor alle informatie terecht op Uitvaart-Amersfoort.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


22 januari 2015 om 20:07

Sierk de Bruin

Geven alleen de grote jongens zoals hier genoemd hun adviezen of is er ook ruimte voor de kleine uitvaartorganisatie.
Het kan natuurlijk zo zijn, net als bij de supermarkten , dat de kleintje moeten verdwijnen.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE