nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tentoonstelling De Bedroefde Bolide verlengd tot 8 maart 2015

8 januari 2015

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover verlengt de tentoonstelling De Bedroefde Bolide tot en met 8 maart 2015. De ruim tweehonderd foto’s zijn een een eerbetoon aan auto’s waar we liever niet naar kijken: lijkwagens. De expositie kreeg tot nu toe behoorlijk wat aandacht in de landelijke media.

Er verschenen artikelen in Het Parool en NRC Handelsblad, en ook het VPRO-radioprogramma ‘Nooit meer slapen’ besteedde aandacht aan de expositie. Het Parool noemde de foto’s - die door amateurs genomen zijn - ‘aandoenlijk en charmant’. Ook is De Bedroefde Bolide volgens de krant ‘dubbel interessant’ omdat deze niet alleen een beeld schetst van lijkwagens door de jaren heen, maar ook van de manier waarop men de auto’s fotografeerde, hoe er naar gekeken werd. Op de website van Tot Zover zijn de verschillende artikelen en radiofragmenten te vinden.

De foto’s van De Bedroefde Bolide zijn afkomstig uit de historische collectie van Huiskamp Carrosseriefabriek, Nederlands grootste en oudste producent van rouwvervoermiddelen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >