nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta door klanten als beste verzekeraar beoordeeld

29 januari 2015

In het najaar van 2014 heeft het Verbond van Verzekeraars een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder particuliere klanten van 18 levensverzekeraars. In totaal hebben 8.996 klanten de enquête ingevuld. Monuta wordt gewaardeerd met een 7,6 en behaalt daarmee een gedeelde eerste plaats.

De score is licht gestegen ten opzichte van vorig jaar (7,5) en ligt flink boven het gemiddelde cijfer van een 7,0. Drie andere verzekeraars kregen hetzelfde rapportcijfer en vormen samen met Monuta de top 4. Het rapportcijfer dat nieuwe klanten aan Monuta geven is licht gedaald: van een 7,8 naar een 7,7. Dit is echter nog steeds hoger dan het gemiddelde cijfer van een 7,4.

Ook op de vraag of men de verzekeraar zou aanbevelen aan vrienden en/of familie scoort Monuta bovengemiddeld goed. Waarbij gemiddeld gezien slechts 6% van het totale aantal klanten (zowel nieuwe als bestaande klanten) zijn of haar verzekeraar een 9 of 10 op de aanbevelingsschaal geeft, is dat bij Monuta maar liefst 18%.

Esther van Milligen, manager klanttevredenheid bij Monuta: “Onze klanten geven aan dat ze zich eerlijk (83%) en klantvriendelijk (84%) behandeld voelen door Monuta. Dit is veel hoger dan hoe dit gemiddeld bij verzekeraars wordt ervaren (resp. 64% en 66%). Daar zijn we natuurlijk trots op, maar we werken er ook hard voor. Wij vinden het heel belangrijk dat klanten zich gewaardeerd voelen. We proberen voortdurend onze dienstverlening nog verder te verbeteren. We toetsen onze communicatiemiddelen bij klantenpanels en voeren regelmatig zelf tevredenheidsonderzoeken uit onder onze klanten. Dit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars bevestigt dat wij op de goede weg zijn, maar geeft ons ook nieuwe

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE