nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw op Uitvaart-Tilburg.nl: Natuurbegraafplaats De Hoevens (Alphen)

15 januari 2015

Laatste rustplaats in de natuur

Vanaf vandaag is Natuurbegraafplaats De Hoevens te vinden op Uitvaart-Tilburg.nl, de nieuwe site over begraven en cremeren in en rond Tilburg. Natuurbegraafplaats de Hoevens biedt de mogelijkheid tot het begraven van een lichaam of urn, midden in de natuur. Omgeven door de paradijselijke stilte van een eeuwenoud landgoed. En met alles onder één dak voor een afscheidsceremonie en condoleance.

Laatste rustplaats in de natuur

Natuurbegraafplaats de Hoevens is centraal gelegen in de driehoek Breda-Tilburg-Turnhout. Deze bijzondere begraafplaats biedt de mogelijkheid tot het begraven van een lichaam of urn, midden in de natuur. Omgeven door de paradijselijke stilte van een eeuwenoud particulier landgoed. Met alles onder één dak voor een afscheidsceremonie en condoleance.Gedenken en bezinnen

Natuurbegraafplaats de Hoevens biedt niet alleen ruimte om te begraven, maar ook om te gedenken en bezinnen. Neem de tijd om rond te wandelen in de prachtige natuur en te genieten van de stilte. De bankjes nodigen uit voor een moment van bezinning.


Een plek kiezen

Natuurbegraafplaats de Hoevens biedt verschillende mogelijkheden voor het begraven van een lichaam of urn. Al wandelend over de natuurbegraafplaats kiest u een plek die het beste bij u of uw dierbare past. Onder een mooie boom, met uitzicht op een weide vol wilde bloemen, aan de rand van een graanakker of in een grafheuvel met heide. Er zijn verschillende grafmogelijkheden en landschapssferen waaruit u kunt kiezen.

Reserveren
Door al bij leven een plek te reserveren bent u verzekerd van een laatste rustplaats in de natuur. U kunt deze plek reserveren, onder voorbehoud dat deze nog vrij is en dit is afgestemd met de beheerder. Sommige delen van de natuurbegraafplaats zijn, door hun archeologische waarde, namelijk uitgesloten voor graven.


Afscheidsceremonie

Natuurbegraafplaats de Hoevens biedt alles onder één dak voor een afscheidsceremonie of condoleance. Hiervoor staat zowel ontvangstgebouw ‘De Eik’, het authentieke Bakhuis als de 'boskapel' exclusief tot uw beschikking.

Ontvangstgebouw ‘De Eik’
‘De Eik’ is een unieke locatie voor een ceremonie of condoleance tot ca. 250 personen. Het gebouw is vervaardigd van eikenhout van het landgoed, heeft een rieten dak en een glazen pui. Hierdoor heeft u een mooi zicht op de omliggende natuur.


Catering

De catering van uw ceremonie of condoleance wordt door Natuurbegraafplaats de Hoevens geregeld. U heeft de keuze uit diverse arrangementen, waarin ook onze landgoedproducten zijn verwerkt.


Over het landgoed

De natuurbegraafplaats is gelegen op Landgoed de Hoevens, dat al decennia in eigendom is van familie Van der Lande-Vogels. Het is een particulier landgoed van grote natuur- en cultuurhistorische waarde. 190 hectare graslanden, akkers, houtwallen en lanen vormen samen met monumentale boerderijgebouwen een zeldzaam Kempisch coulisselandschap. Het beekje de Oude Leij kabbelt door het groen.

Floris en Caroline van der Lande beheren en ontwikkelen dit landgoed vanuit een grote verbondenheid die zij voelen met de natuur. Deze keuze geeft richting aan elke ontwikkeling op het landgoed. Zo biedt De Hoevens onder meer ruimte om te kamperen en vergaderen – maar ook voor bijvoorbeeld biologische akkerbouw, yoga & meditatie en natuurbegrazing door een kudde schapen. Van de grondstoffen die het landgoed voortbrengt worden streekproducten gemaakt, zoals landgoedhoning en St. Jansroggebier.

Contact

Bezoekadres:
Goorstraat 5a
5131RG Alphen

Postadres:
Goorstraat 5a
5131RG Alphen

E-mail: natuurbegraafplaats@dehoevens.nl
Web: www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl
Telefoon: 013-8200383

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE