nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nabestaanden hebben moeite om accounts overledene te verwijderen

8 juli 2014

Nabestaanden hebben soms wel een half jaar werk aan het verwijderen van social media accounts van overledenen, dat meldt Spitsnieuws. Sommige social media vragen om extreem veel documenten die opgestuurd moeten worden naar het hoofdkantoor in San Francisco.

Er wordt gevraagd om een kopie van de overlijdensakte, een kopie van het id van de overledene en een verklaring waarin de nabestaande aantoont dat het betreffende account ook daadwerkelijk van de overledene was. Dit alles moet in het Engels worden aangeleverd wat voor sommige nabestaanden heel lastig kan zijn.

Uitvaart.nl biedt hulp

Op Uitvaart.nl is een heel hoofdstuk te vinden waarin tips staan hoe mensen rekening kunnen houden met hun eigen social media accounts in hun nalatenschap. Eén van die tips is om de wachtwoorden te bewaren op een plek waar je nabestaanden ze kunnen vinden na overlijden. Op die manier kunnen zij zonder al die papierentoestanden het account eenvoudig offline halen. Het mooie aan deze tip is dat hij helemaal gratis is. Er zijn ook partijen die betaalde oplossingen bieden voor de online nalatenschap. Kijk in het hoofdstuk Sociale Netwerken, wat te doen met mail en profielen na overlijden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >