nieuws

Facultatieve
Sponsors

Plannen crematorium Utrechtseweg Weesp weer op politieke agenda

27 mei 2013

Op donderdag 10 november 2011 kwam er een einde aan de plannen om een crematorium te realiseren aan de Utrechtseweg in Weesp. Met slechts één stem verschil wees de gemeenteraad deze locatie af. Maar nu liggen de plannen plotseling opnieuw op tafel want D66 wil dat de gemeente gaat onderzoeken of er toch crematorium kan komen op deze locatie.

D66 hoopt dat een crematorium kan bijdragen om de kosten op te vangen van de noodzakelijke opknapbeurten van begraafplaatsen Carspelhof en Landscroon, dat meldt het Weespernieuws.

De terugkeer van de plannen op de politieke agenda is volkomen onverwachts gekomen. D66 kwam met het voorstel tijdens de raadsvergadering waar werd gesproken over de kosten van de opknapbeurten van de begraafplaatsen. Een kleine minderheid van de gemeenteraad was van te voren niet op de hoogte gesteld dat de democraten met dit voorstel zouden komen. Een deel van deze raadsleden reageerden furieus. De tegenstanders vinden het niet prettig dat dit gevoelige onderwerp nu opeens weer met zoveel haast op tafel komt te liggen.

Volgende maand meer duidelijkheid

Het voorstel van D66 wordt volgende maand besproken. Voor omwonenden van de begraafplaats keert de onzekerheid nu onverwacht terug. Zij wisten in 2011 na veel protesten een kleine politieke meerderheid achter zich te krijgen waardoor de plannen destijds werden afgewezen. Maar gezien de huidige noodzaak tot bezuinigen en creatieve oplossingen om extra gelden te genereren, zou het crematorium er zomaar alsnog kunnen komen.

Eerder relevant artikel:
Geen crematorium aan Utrechtseweg in Weesp – 11 november 2011

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE