nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rouw en verlies op school: hoe ga je daarmee om?

Speciaal voor docenten: theatervoorstelling ‘Rouw op je dak’

8 mei 2013

Rouw en verlies: hoe ga je daarmee om? Als jongere, als docent, als school? Praten over deze gevoelige thema’s blijkt vaak moeilijk, zowel voor de leerlingen als de docenten. Met de voorstelling Rouw op je dak doorbreken theatergroep Traxx en Yarden Uitvaartorganisatie dit taboe en zetten zij rouw en verlies als leermiddel op de kaart. Het stuk duurt één uur, waarna de acteurs in gesprek gaan met het publiek. Speciaal voor docenten vindt er op dinsdagavond 21 mei a.s. een kennismakingsbijeenkomst plaats bij Yarden uitvaartcentrum, crematorium en begraafplaats Steenbrugge in Diepenveen. De bijeenkomst is voor docenten gratis, maar vooraf reserveren is noodzakelijk.

Rouw op je dak is primair bedoeld voor leerlingen van 15 tot 20 jaar in het voortgezet onderwijs en MBO, en voor ROC’s en lerarenopleidingen. Met deze theatervoorstelling maakt theatergroep Traxx op succesvolle en bijzondere wijze deze thema’s bespreekbaar en levert zij zo een positieve bijdrage aan het sociale klimaat in en om de school. Docenten weten vaak geen raad met het omgaan met verlies bij leerlingen. Dit theaterstuk biedt een opening om het onderwerp bespreekbaar te maken. Bovendien bieden we lesmateriaal op de verschillende niveaus om er in de klas verder op in te gaan.

Voor docenten

Om docenten de gelegenheid te geven eerst zelf kennis te maken met Rouw op je dak, nodigen Traxx en Yarden hen graag uit voor een speciale (gratis) kennismakings-voorstelling. Deze vindt plaats op dinsdag 21 mei a.s. van 20.00 uur tot 22.00 uur (zaal open om 19.30 uur), bij Yarden uitvaartcentrum, crematorium en begraafplaats Steenbrugge in Diepenveen. Reserveren kan tot 13 mei a.s. door een mail te sturen naar info@theaterTraxx.nl.

Een unieke aanpak

In Rouw op je dak staan heftige gevoelens als rouw en verlies centraal, gevoelens die niet alleen door een overlijden, maar ook door pestgedrag, een scheiding of een verbroken verkering kunnen ontstaan. Uniek is de bespreking na afloop van de voorstelling, waarbij de acteurs in alle openheid en op zeer veilige wijze met het publiek over deze gevoelens in gesprek gaan. Uiteraard krijgt het publiek ook gelegenheid om hun eigen gevoelens, ontstaan tijdens de voorstelling, te ventileren.

Voorstelling boeken voor leerlingen

Docenten kunnen na de kennismakingsvoorstelling de voorstelling voor hun eigen leerlingen boeken. De voorstelling vindt dan plaats tijdens lesuren op de eigen school. Omdat de voorstelling deels gesubsidieerd wordt en vrij is van BTW, en de kosten daarnaast deels gedragen worden door Yarden Vereniging, blijven de kosten voor scholen beperkt tot € 450 (in plaats van € 1.750!) per voorstelling (exclusief reiskosten). Voor reservering en nadere informatie kunnen docenten via e-mail info@theaterTraxx.nl contact opnemen met Traxx.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE