nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kapitein Marco Kroon spreekt tijdens herdenking crematorium Rotterdam

6 mei 2013

Dinsdag 14 mei om 19.30 uur zal Kapitein Marco Kroon - de eerste militair sinds 1955 die is onderscheiden met de Militaire Willems-Orde - spreken op de 14 mei herdenking op Crematorium Rotterdam (Maeterlinckweg 101). Tijdens de algemene herdenking, die ook in het teken staat van het bombardement op Rotterdam 14 mei 1940, worden namen van overledenen opgelezen en kaarsjes aangestoken.

Na afloop wordt buiten twee minuten stilte gehouden en is er een defilé langs het 14 mei monument waar bezoekers meegebrachte bloemen en bloemen aangeboden door het crematorium kunnen neerleggen.

Vrijheid

Locatiemanager Rob Benningen: ‘Wij zijn er trots op dat Kapitein Marco Kroon bereid is te spreken over vrede en vrijheid tijdens de herdenking. Kroon ontving de hoogste militaire onderscheiding in Nederland voor daden die getuigen van ‘Moed, Beleid en Trouw’. De herdenking op 14 mei, de dag van het bombardement op Rotterdam in 1940, is voor Rotterdammers een waardevolle traditie.

Bezoekers komen zowel om slachtoffers van het bombardement te herdenken, als om dierbaren te herdenken die ze recenter zijn verloren. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 20.30 uur en start in het crematorium, waarna men bij het herdenkingsmonument buiten, twee minuten stilte houdt. Verschillende organisaties zullen een krans leggen en er vindt een defilé plaats. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur. Reserveren is gewenst en namen van dierbaren die recent of lang geleden zijn overleden, kunnen vooraf worden opgegeven: telefoon 010 480 33 44 of e-mail cre.rotterdam@yarden.nl.’

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE