nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tien jaar begraven in de natuur, Natuurbegraafplaats Bergerbos bestaat tien jaar.

6 mei 2013

Pinksterzondag 19 mei a.s. organiseren wij samen met Dela Crematorium Tussen de Bergen en onze buren Uitvaartverzorging Willems plus vele anderen een uitgebreide open dag. Pendelbusjes rijden op die dag kosteloos op en neer tussen de drie locaties. Op deze dag zingen Mieke en haar dochter Petra en Marion luisterliedjes en kunt u kennis maken met diverse bedrijven die hun artikelen of diensten laten zien.

Geen kruizen, geen glad gepolijste stenen met gouden krulletters, geen geijkte rijtjes en ook geen spreuken van “rust zacht “ of “heden ik en morgen gij”, nee hier heerst de natuur en is leven en dood onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hier ervaar je de cyclus van geboren worden en sterven van heel dichtbij, door de opbloei van het voorjaar en het weer afsterven van de natuur in de herfst.

Bergerbos is een prachtig bos waar kleine zwerfkeien de graven markeren, bezoekers kunnen in alle rust op deze aangename en bijzondere plek rondkijken en een wandeling maken. Nergens waar dit gevoel beter tot uitdrukking komt als op deze unieke Natuurbegraafplaats.

Grafonderhoud is op de Natuurbegraafplaats een onbekend woord, er hoeft niet geschoffeld geplant of gepoest te worden, sterker nog het is niet eens toegestaan.

Graven worden niet overladen met vazen of potjes en niet afgebakend met balkjes of voorzien van bloemperkjes. Blaadjes en dennennaalden worden niet weggeharkt, dat doet de wind. Kortom laat de natuur gaat hier gewoon haar gang gaan.

De grafbedekking bestaat uit een zwerfkei of een houtenbordje met de naam van de overledene en een eenvoudig inheems kruis “siert” het graf. Het is allemaal veel gemakkelijker en voordeliger dan een traditioneel graf.

Mergel urn

Tijdens de open dag zijn er een vijfentwintigtal deelnemers bij wie u zich over hun bijzondere producten en diensten kunt laten informeren. Rond drie uur presenteren wij samen met BV LIMBVRG een totaal nieuw Limburgs natuurproduct uit de Limburgse mergelgroeven, de mergel urn.

Stap voor even in het graf

Tijdens de open dag heeft onze grafdelver een model gemaakt waarin je niet alleen mag kijken maar zelfs even met een ladder mag afdalen als je dat wil. Mocht u het dan toch wat te bedrukkend ervaren dan kunt u met het pendelbusje een kijkje nemen in het Roermondse crematorium.

Voor sommigen misschien een wat realistisch aanbod maar we zullen toch een keuze moeten maken. Daar ontkomt niemand aan, ook wij niet.

Meer informatie

Natuurbegraafplaats Bergerbos
Roskam 7
6077 NK St. Odiliënberg
0493 536099 mobiel 06 22906123 - 0621555048
www.natuurbegraafplaats.nl

Bekijk hieronder een korte sfeerimpressie van Natuurbegraafplaats Bergerbos. Gedurende dit hele jaar worden door Uitvaart.Com beelden gedraaid van de natuurbegraafplaatsen die gemonteerd zullen worden tot een vierjaargetijden film.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE