nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw uitvaartcentrum Alkmaar opent de deuren

10 mei 2013

Waaksuites

Op maandag 6 mei jl. werd het nieuwe uitvaartcentrum aan de Edisonweg in gebruik genomen. Directeur Matthijs de Gee van Associatie Uitvaartverzorging: “het is een prachtige aanvulling op de bestaande voorzieningen in Alkmaar, eigentijds, licht en met een fraaie tuin die uitnodigt tot bezinning”.

Waaksuites

Uitvaartverzorgster Nicole Poel: “De behoefte om het afscheid echt persoonlijk te maken groeit. Het gebouw is dan ook speciaal ontworpen met het oog op de wensen van vandaag. Zo zijn er twee prachtige waaksuites gerealiseerd. Een waaksuite is een soort huiskamer met kleine keuken en een aparte ruimte waar de kist kan staan. De familie krijgt een sleutel en kan daardoor op elk moment van de dag op bezoek. Op deze manier hebben de nabestaanden alle vrijheid om afscheid te nemen op de momenten die zij zelf kiezen”.
De mooie lichte aula is voorzien van de modernste audiovisuele apparatuur. Nicole Poel: “Daardoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om bij een rouwbezoek foto’s en films te projecteren en zodoende de uitvaart een heel persoonlijke tint te geven”. Ook is er veel aandacht besteed aan de ruimte voor de laatste verzorging van overledenen. Nicole Poel: “Deze heeft een vriendelijke inrichting en grenst direct aan de aula. Hiermee spelen wij in op de wens van steeds meer mensen om hun overleden familielid zelf de laatste verzorging te geven”.


Tuin

Om het gebouw heen ligt een prachtig aangelegde tuin. Een haag van liguster en grote witte berken geeft de buitenruimte een mooie, voorname en ook besloten sfeer. Onderdeel van de buitenruimte is een gedenkmonument – gemaakt door de Alkmaarse kunstenaar Frederique Groustra - waarin nabestaanden een zwerfkei kunnen leggen ter nagedachtenis aan hun overleden familielid. ’s Zomers kunnen nabestaanden direct vanuit de aula de tuin inlopen en plaatsnemen op een van de banken voor een moment van bezinning.

Opening

Matthijs de Gee: “Bij het in gebruik nemen van een bijzonder gebouw hoort natuurlijk ook een bijzondere opening. De officiële opening zal op zaterdag 29 juni om 13.00 uur worden verricht tijdens een unieke voorstelling door Karin Bloemen, zelf een geboren Alkmaarse. Omdat wij er natuurlijk vooral zijn voor de Alkmaarse bevolking, hebben wij een flink aantal plaatsen gereserveerd voor bewoners uit de omgeving. Mensen die belangstelling hebben om erbij te zijn, kunnen zich melden bij ons!”
Een dag later, op zondag 30 juni, houdt het uitvaartcentrum open huis. Alle deuren zijn dan open en mensen kunnen in alle rust een kijkje achter de schermen nemen. Er zijn standjes met allerlei informatie over de zorg rond de uitvaart.

Sinds 1930

Associatie Uitvaartverzorging is opgericht in 1930 en verzorgt dus al ruim 80 jaar uitvaarten die maximaal aansluiten op de wensen van de nabestaanden. De organisatie werkt zonder winstoogmerk, transparant en eerlijk. Associatie Uitvaartverzorging is in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg, de kwaliteitsgarantie dat nabestaanden met ervaren, goed opgeleide mensen te maken hebben.


Voor meer informatie over een uitvaart in Alkmaar, zie http://uitvaart-alkmaar.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >