nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaatsen Utrecht hebben geen crematorium nodig

1 mei 2013

Vorige week werd bekend dat de begraafplaatsen in Utrecht samen goed zijn voor een jaarlijks tekort van meer dan een miljoen euro. In een interview met DeStadutrecht.nl zegt LOB-consulent Wim van Midwoud, dat het tekort weggewerkt kan worden als men meer klantgericht gaat werken.

Het college liet de raad eerder weten dat een begraafplaats niet kostendekkend kan zijn zonder een crematorium. Opmerkelijk genoeg gaf het college aan dat de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen(LOB) dit zou hebben aangegeven. Wim van Midwoud maakt in het interview duidelijk dat het LOB dat nooit gezegd kan hebben. Hij laat weten dat het mogelijk is om rendabel te zijn zonder de aanwezigheid van een crematorium.

De begraafplaatsen moeten zich meer verdiepen in de wensen van hun klanten en inspelen op die wensen. Begraafplaatsen moeten volgens Van Midwoud niet achterover gaan leunen en wachten tot de mensen naar hen toekomen. Hij waarschuwt de gemeente dat het niet verstandig is om de gaten te dekken door de tarieven omhoog te schroeven. Dan zal de vraag naar graven alleen nog maar verder afnemen.

Haarlem zet begraafplaatsen op de kaart

Een goed voorbeeld hoe een gemeente de begraafplaatsen aantrekkelijker kan maken is de gemeente Haarlem. Daar is men een publiekscampagne gestart die de begraafplaatsen onder de aandacht van de burgers moet brengen. Nog deze week starten de opnames van een serie films die Uitvaart.nl produceert en binnenkort ook publiceert op de meest bezochte uitvaart gerelateerde websites. Daarmee laat Haarlem het publiek zien hoe mooi de begraafplaatsen zijn en brengt ze het gevarieerde aanbod van diensten onder de aandacht.

Andere begraafplaatsen die meer informatie willen over de mogelijkheden om hun begraafplaats onder de aandacht te brengen kunnen mailen naar: info@uitvaart.nl

Het hele interview met Wim van Midwoud kunt u lezen op de website van DeStadUtrecht.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE