nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opknapbeurt begraafplaats Zuidendijk succesvol afgerond

3 mei 2013

De gemeentelijke begraafplaats aan de Zuidendijk heeft een ingrijpende opknapbeurt gehad.Tijdens de opknapbeurt is achterstallig onderhoud uitgevoerd en zijn bomen, heesters en hagen vervangen en paden gerenoveerd. De rotonde op het midden van de begraafplaats is opnieuw bestraat en ingericht, zodat er nieuwe zichtlijnen zijn gecreëerd en de begraafplaats een open en toegankelijke aanblik heeft gekregen.

Het herinrichtingsplan dat onlangs is uitgevoerd heeft geresulteerd in de aanleg van 100 nieuwe particuliere graven. Daarnaast is een aparte urnentuin aangelegd. Hierdoor is het nu ook in Dubbeldam mogelijk om crematie-as bij te zetten in een urnengraf of urnennis. De tuin is ontworpen door landschapsarchitect Adriaan Eckhardt die tevens de inspirator is achter de nieuwe indeling van de begraafplaats en het bijbehorende beplantingsplan.

Wethouder Bert van de Burgt is blij met deze ‘make-over’:
"Tijdens de periode van herinrichten van de algemene begraafplaats aan de Zuidendijk en het steeds kaler worden van de plek door het kappen van bomen, vroeg ik me wel eens af wat het uiteindelijke resultaat zou zijn. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, de boompjes bloeien en de beplanting groen wordt, is duidelijk te zien hoe mooi de plek geworden is. De begraafplaats is méér dan in volle luister hersteld. Het is niet alleen een fijne plek voor bezinning maar biedt omwonenden ook een mooi uitzicht."

Voor meer informatie over onderhoud, beheer en bijzettingsmogelijkheden op de begraafplaats Zuidendijk kunt u contact opnemen met de Essenhof via 078 – 770 8747 of email essenhof@dordrecht.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE