nieuws

Facultatieve
Sponsors

Samenwerking Beyond Memories en Werken aan Verlies

16 juli 2011

Met ingang van juli 2011 is er een samenwerkingsverband tussen Beyond Memories en Werken aan Verlies. De rouwbegeleiding van Beyond Memories wordt hierdoor professioneel uitgebreid met steun op alle fronten van verliesverwerking.

Werken aan Verlies bestaat uit:
Beer ten Broeke (locatie Zwolle), psychosociaal hulpverlener, opleiding SPH en
William Slijpen (locatie Dronten), maatschappelijk werker, opleiding MWD/Social Work. In hun werkzaamheden als begeleiders worden zij bijgestaan door Ingrid Bosch, Eerstelijnspsycholoog NIP en gezondheidspsycholoog BIG.

Gezamenlijk worden er diverse vormen van begeleiding gegeven, te weten:
Individuele (ambulante) rouwbegeleiding
Online rouwbegeleiding
Lotgenoten bijeenkomsten

Groot voordeel van deze samenwerking is, dat cliënten de hulp krijgen die specifiek voor hun situatie gewenst is en dankzij de bekendheid met elkaar van de begeleiders onderling, wordt de drempel voor de cliënten om hulp te vragen een stuk lager gemaakt.

“Rouw is geen afwijkende, maar een normale menselijke reactie op verlies”, aldus de begeleiders.

Jolanda Knoop, oprichtster van Beyond Memories, ziet de samenwerking als een waardevolle uitbreiding op haar eigen werkzaamheden als rouwconsulente:
“Als ervaringsdeskundige kan ik veel betekenen voor rouwenden, maar bij gecompliceerde rouw is het fijn dat je kunt terugvallen op mensen die je kent en die verder kunnen gaan waar jij gebleven bent, op deze manier krijgt de cliënt de allerbeste hulpverlening”.

Jolanda geeft naast rouwbegeleiding ook de laatste verzorging aan overledenen. Uitvaartondernemers, maar ook particulieren, kunnen haar inhuren voor deze laatste zorg. Bijzonder aan de werkwijze van Beyond Memories is, is dat voor de verzorging geen uurtarief gehanteerd wordt, maar een eenheidsprijs. “Ik vind dat de laatste verzorging zo lang mag duren als de nabestaanden nodig hebben, hier wil ik geen druk opzetten. Zou je een uurtarief hanteren dan kan het in veel gevallen behoorlijk in de papieren lopen en een uitvaart is tenslotte al duur genoeg! Ik wil gewoon bezig zijn met wat ik het allerliefste doe” aldus Jolanda.

Voor meer informatie: www.beyondmemories.nl of kijk op www.werkenaanverlies.nl

(ingezonden bericht)

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn