nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monumentje 15-jarige Sophia weer vernield

31 juli 2011

Het bermmonumentje voor de in januari 2010 verongelukte Sophia van der Stap uit Wateringen is voor de tweede keer vernield. De ouders van het meisje lieten het monumentje plaatsen ter herinnering aan hun dochter en als waarschuwing voor andere scholieren die elke dag langs de plek van het ongeluk komen. Vorige week werd de natuurstenen vlinder voor de tweede keer kapot gemaakt, dat meldt het AD.

In de krant staat een interview met de ouders van verongelukte meisje. De moeder laat weten dat ze mentaal nog niet hersteld was van de eerste vernieling toen het vorige week weer raak was. Ze kan niet bevatten waarom er mensen zijn die het monument vernielen. De eerste keer werd het monumentje in drie stukken gebroken door een jongen. Een vrachtwagenchauffeur was daarvan getuige maar aan de hand van zijn informatie kon de dader niet worden achterhaald. In juni werd het monumentje opnieuw geplaatst. Maar een ‘zieke geest’ heeft het moedwillig van de sokkel geschopt, laat de moeder weten.

Volgens de ouders is het nu heel moedwillig gedaan omdat iedereen in de omgeving weet waarvoor het monument er staat. Zeker na alle berichten in de plaatselijke media wist de omgeving hoeveel pijn het de familie heeft gedaan. De ouders van Sophia hebben aangifte gedaan, het vernielde monumentje staat bij hun thuis. Ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuw monument, dit keer van beton en niet meer met een sokkel.

Het hele interview en een foto van de moeder met het vernielde monument kunt u lezen op de site van het AD.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE