nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente Heerde betaalt herstel graven

27 juli 2010

De kosten voor herstel van de vernielde graven op de begraafplaats aan de Mr. Nijhoffstraat in Heerde worden betaald door de gemeente Heerde. Gisteravond heeft het college van burgemeester en wethouders dit besloten, na overleg met de fractievoorzitters van de raad. Wel zal de gemeente in overleg met de politie haar uiterste best doen om de kosten te verhalen op de daders.

Formeel is de gemeente niet aansprakelijk voor de kosten van de vernielde graven. Het college streeft er naar alle beschadigde graven zo spoedig mogelijk te laten herstellen. Met dit collectief herstel wordt voorkomen dat aan een aantal beschadigde en omgegooide zerken niets wordt gedaan, want van sommige graven is afstand gedaan of zijn de rechthebbenden niet meer in leven. Daarnaast denkt het college met dit besluit veel zorg bij de getroffen nabestaanden weg te nemen.

Het college zal er bij de politie op aandringen alles in het werk te stellen om de daders van deze brute, respectloze, vernielingen te pakken te krijgen. Bovendien doet het college haar uiterste best om de kosten op de daders te verhalen. Het college vraagt burgers die iets gehoord of gezien hebben dat van belang kan zijn, dit te melden bij de politie.


Aangifte
Namens alle gedupeerden doet de gemeente vandaag aangifte bij de politie van de vernielingen. De rechthebbenden hoeven daarom niet zelf aangifte te doen. De gemeente heeft hiervoor foto’s gemaakt van alle beschadigingen.
Het college veroordeelt de vernielingen op de begraafplaats scherp. Dit vandalisme heeft de nabestaanden maar ook vele andere inwoners van Heerde en ver daarbuiten diep geraakt.

De rechthebbenden van de vernielde grafzerken ontvangen deze week een brief van de gemeente met verdere informatie.


Bron: Heerde.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >