nieuws

Facultatieve
Sponsors

Van der Zwaag Uitvaartzorg wil crematorium bouwen

30 juli 2010

Van der Zwaag Uitvaartzorg uit het Friese Oranjewoud wil een crematorium laten bouwen in Nijehaske. De plannen zijn volgens directeur Arnoud de Jong nog heel prematuur, maar in de komende tijd zal duidelijk moeten worden of er voldoende draagvlak is om te kunnen gaan bouwen.

Na de zomervakantie gaat De Jong om tafel met de gemeente om te kijken of het crematorium er kan komen. Bij deze gesprekken zal duidelijk moeten worden wat de voorwaarden van de gemeente zijn en of er een mogelijkheid is om te bouwen nabij de gewenste locatie langs de A7. Eerder heeft De Jong ook gekeken in Heerenveen maar daar werd samen met de gemeente geen geschikte locatie gevonden.

Het nieuwe crematorium moet 175 stoelen gaan tellen. De Jong verwacht dat er rond de 600 crematies per jaar zullen plaatsvinden. ‘ We zijn van mening dat het haalbaar is’, aldus De Jong die een eigen crematorium een mooi verlengstuk zou vinden van zijn dienstverlening. Van der Zwaag Uitvaartzorg verzorgt jaarlijks circa 400 uitvaarten in Friesland. Mocht de ondernemer eruit komen met de lokale en regionale overheden dan zullen in de toekomst ook andere uitvaartondernemers gebruik kunnen maken van het crematorium in Nijehaske.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE