nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats De Nieuwe Ooster maakt islamitisch

23 juli 2010


Gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster krijgt een grafvak en een was- en gebedsruimte voor moslims. Hiermee wordt het voor een grote groep Amsterdammers mogelijk om hun dierbaren in hun eigen stad te begraven.

Op initiatief van voormalig wethouder Ahmed Aboutaleb wordt er al een aantal jaren gepraat over de mogelijkheid tot islamitisch begraven in Amsterdam. Met dank aan een extra bijdrage van 150.000 euro van de gemeente wordt dit nu definitief mogelijk gemaakt.



Stadsdeelwethouder Jeroen van Spijk: ‘Wij zijn er trots op deze voorziening te ontwikkelen. De Nieuwe Ooster is een begraafplaats voor iedereen en ik vind dat alle Amsterdammers hier terecht moeten kunnen. Voor nabestaanden is dit erg belangrijk en op deze manier kunnen wij op een waardige wijze tegemoet komen aan deze wens vanuit de islamitische
gemeenschap.’



Stadsdeel Oost betaalt de aanleg van een islamitisch grafvak voor 1400 graven. De kosten daarvan bedragen 300.000 euro. Gemeente Amsterdam bekostigt de bouw van een islamitische was- en gebedsruimte. Het geld dat een collecte aan het begin van de Ramadan opbrengt, wordt van dit bedrag afgetrokken. De was- en gebedsruimte is een klein gebouw
met een ontmoetingsruimte voor gebed. Het biedt verder de mogelijkheid om de overledene te wassen en voor bezoekers om zichzelf te wassen. De bouw start in het najaar van 2010. De oplevering wordt verwacht medio 2011.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >