nieuws

Facultatieve
Sponsors

Onderzoek Kassa: 88% niet tevreden over uitvaartkosten

21 juli 2010

Een overgroot deel van de consumenten vindt dat er nog steeds te hoge prijzen worden berekend voor een uitvaart. Dat blijkt uit onderzoek van televisieprogramma Kassa van de VARA, 88% van de respondenten van het onderzoek zijn niet tevreden over de kosten die ze maken bij een uitvaart.

Consumenten geven in het onderzoek aan dat de kosten van een uitvaart onnodig hoog worden gehouden. Het onderzoek laat verder zien dat veel consumenten de eindafrekening niet helder vinden. De onderzoekers vergeleken ook verschillende uitvaartrekeningen. Daaruit kwam naar voren dat er grote prijsverschillen zijn tussen uitvaartondernemers.

Veel ondernemers werken met een soort van basistarief, dit tarief varieert in Nederland tussen de c.a. € 1000 en € 2400. Maar het is vaak onduidelijk wat nabestaanden mogen verwachten voor dit bedrag.
Bij sommige rekeningen zitten de kosten voor het vervoer daar bijvoorbeeld bij inbegrepen, bij anderen niet. Volgens Kassa is het door de onduidelijke facturen vrijwel onmogelijk om een goede prijsvergelijking te doen. Het hele onderzoek is terug te lezen in het Kassa tijdschrift dat nu overal in de winkel ligt.


Bron: Vara.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE