nieuws

Facultatieve
Sponsors

De laatste sluier

2 juni 2010


Met zorg en aandacht toedekken en instoppen. Weg van het harde en abrupte moment van het sluiten van de kist. Deze organisch gevormde draagbaar is gericht op het geleidelijk afscheid nemen van de overledene.

Verschillende transparante doeken van bamboe, zijde en katoen hangen aan de linkerkant van de baar. Als pagina’s van een boek worden de doeken één voor één over het lichaam gelegd en aan de rechterkant ingestopt tussen de gleuf.
Het beeld van de overledene versluiert. Na de eerste laag is het lichaam nog goed door het doek heen te zien, Na 6 lagen ingestopt te hebben is het beeld van de overledene volledig versluiert en zijn enkel grove contouren van het lichaam herkenningspunten voor de nabestaanden.

De baar is uitgevoerd in iepen, dat een prachtige tekening heeft en vroeger veel gebruikt werd om kisten van te maken. Aan weerskanten bevindt zich een doorlopende greep. Hierdoor zit men niet vast aan 6 of 8 grepen en kan de baar door een variërend aantal mensen gedragen worden. De laatste sluier is naast een alternatief voor een kist, vooral een ritueel. Het geleidelijk en bewust liefdevol instoppen van de overledene.

Dit is een prototype; roosgeeftvorm is op zoek naar een geschikte producent.


Contactinformatie:
Contactinformatie:
roosgeeftvorm
Sint Nicasiusstraat 36
5614 CG Eindhoven
T +31642419485
E post@roosgeeftvorm.nl
W www.roosgeeftvorm.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE