nieuws

Facultatieve
Sponsors

Children's Memorial Day 2009

"Ik zou mijn armen om de wereld willen slaan"

10 december 2009

Zondag 13 december 2009 zal voor het achtste achtereenvolgende jaar de Children's Memorial Day gehouden worden. Wereldwijd zullen kaarsjes aangestoken worden als herinnering aan overleden kindjes. Een gebaar in alle eenvoud, waar een mondiale kracht vanuit gaat voor een ieder die eraan deelneemt.

Children's Memorial Day vindt elk jaar plaats op de tweede zondag van december. Precies om 19.00 uur plaatselijke tijd zullen wereldwijd kaarsjes aangestoken worden ter herinnering aan overleden kinderen. Juist omdat dit plaatselijk gebeurd ontstaat er een 'band van licht' rond de aarde. Een band die mensen mondiaal verbind in hun verdriet, gemis, herinneringen én kracht om het leven weer tegemoet te komen.

Het aansteken van een kaarsje. Een eeuwenoud gebruik wat aan kracht door de tand des tijds niet heeft afgedaan. De symboliek van het licht wat het donker verdrijft en hoop geeft. Zelfs het kleinste lichtje is sterker dan de duisternis. Over kracht gesproken: één kaarsje kan duizenden kaarsjes aansteken zonder zijn eigen levensduur te verkorten... Eén kaarsje, in alle eenvoud, integer en klein. Symbool van het jonge leven wat geen kansen -meer- kreeg.

Laten we elkaar bewust maken van deze mogelijkheid tot herdenken. Vanuit een gevoel van mededogen en betrokkenheid, over landsgrenzen heen. Vertel je omgeving van de Children's Memorial Day en steek zondagavond 19.00 uur een kaarsje aan. Neem namen van overleden kinderen in je omgeving in gedachten. Koester de herinnering aan hen. Wie het geluk heeft geen namen te kennen, kan ook naamloos een kaarsje aansteken. Gedachten geven krachten. Op den duur zal in welke vorm dan ook, deze kracht weer bij ons terugkomen. Op een moment dat wij het nodig hebben. Wanneer anderen aan ons hebben gedacht.

Sterrenkindje eert met dit bericht de levens van overleden kindjes, en roept je op om "samen de armen om de wereld te willen slaan."

www.sterrenkindje.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE