nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vrijdagavond 18 december: Lichtjesavond (Oosterhout)

7 december 2009


Op vrijdagavond 18 december van 18.00 tot 20.00 uur organiseert de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout, in samenwerking met Dela Uitvaartverzorging, voor de 5e keer een lichtjesavond op de begraafplaats Leijsenakkers aan de Veerseweg.

Familieleden, vrienden en belangstellenden kunnen dan brandende kaarsjes op de graven plaatsen als een persoonlijke warme herinnering. Alle hoofdpaden van de
begraafplaats zullen verlicht worden door fakkels. Voor individueel grafbezoek adviseren wij u echter een zaklantaarn mee te nemen. In de aula van het uitvaartcentrum zal muziek klinken en wordt een warm drankje aangeboden.

Het idee achter de lichtjesavond, die in 2005 voor de eerste keer georganiseerd werd, is dat mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar veel minder gelegenheid hebben de begraafplaats te bezoeken. Na werktijd is het immers te donker om nog naar een graf te gaan. En dat terwijl juist in de maand december mensen vaak behoefte hebben om troost te zoeken. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kan hierbij een lichtpuntje zijn.

Graag nodigen wij u die avond ook uit om de uitbreiding van de begraafplaats te bezoeken. Op dit moment wordt nog hard gewerkt om alles klaar te hebben op 18 december. Op de uitbreiding is ruimte voor ongeveer 750 nieuwe dubbele graven. Daarnaast worden een nieuwe urnentuin en een 2e strooiveld aangelegd, zodat overledenen ook na een crematie een laatste rustplaats kunnen krijgen in Oosterhout. Centraal op de uitbreiding is een afscheidsplein gemaakt, zodat ook tijdens drukke uitvaarten iedereen de plechtigheid kan volgen. Het ontwerp van de uitbreiding wordt versterkt door twee bijzondere kunstwerken die een plek hebben gekregen. Het open karakter van de uitbreiding biedt ruimte voor herdenken en bezinnen.

Vanwege de verwachte drukte wordt bezoekers geadviseerd, indien mogelijk, te voet of op de fiets te komen. U bent van harte welkom op de lichtjesavond!

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE