nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vrijdag 17 april Villa Westerveld officieel geopend

Ingrijpende renovatie afgerond

20 april 2009

In het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) is op vrijdag 17 april om 17.00 Villa Westerveld officieel geopend. Voorzitter van de Raad van Bestuur van ‘de Facultatieve Groep’ de heer J.M.H.J. Keizer gaf een toespraak waarna alle genodigden een beeld onthulden om de Villa te openen.

Grondige renovatie
In juli 2008 is gestart met de renovatie. Zowel de buitenkant als de binnenkant van Villa Westerveld werden aangepakt. De binnenruimte werd opnieuw ingedeeld en het gebouw kreeg een nieuw dak. Ook de muren en de vloeren zijn onder handen genomen. Op de bovenetage kwamen extra ramen. Sinds kort houdt de directie van Begraafplaats & Crematorium Westerveld daar kantoor. Op de begane grond zijn twee rouwkamers ingericht, die 24 uur per dag toegankelijk zijn. Nabestaanden kunnen daar met een eigen sleutel op een tijdstip dat hen schikt afscheid nemen van hun dierbare. Leo van Eijk, Directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld: “Zo kan men op een intieme en geheel eigen manier de laatste dagen doorbrengen en afscheid nemen.”

Oudste Villa van Velsen
Villa Westerveld is de oudste villa van Velsen. Het pand werd in 1866 gebouwd op de voormalige buitenplaats Westerveld. In de zeventiende eeuw legden rijke zakenlieden in de omgeving van Kennemerland steeds vaker buitenplaatsen aan. Ze brachten daar de zomer door. De buitenplaatsen, met hun prachtige tuinen met vijvers, beelden en terrassen waren statussymbolen. In 1888 werd de villa verkocht, samen met het wagenhuis, een stalling en een stuk land ter grootte van ruim 13 hectare. Op een gedeelte van de buitenplaats Westerveld werd een begraafplaats aangelegd naar een ontwerp van de bekende tuinarchitect L.P. Zocher. Daarna fungeerde de villa lange tijd als dienstwoning.

Eerste crematorium van Nederland
Begraafplaats & Crematorium Westerveld - met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913 en inmiddels Rijksmonument) - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is 'de Facultatieve Groep' actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >