nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dr. C.J. Vaillantfonds maakt ondersteuning projecten bekend

Goede doelenfonds van de LVC

10 april 2009

Met een toegewezen bedrag van 114.000 euro heeft het Dr. C.J. Vaillant Fonds - het Goede Doelen Fonds van de LVC – opnieuw een aantal projecten steun toegezegd. De projecten die worden gesteund kennen een grote diversiteit.

“Voor dit jaar was dit de eerste ronde,” zegt Henry Keizer, secretaris van de LVC. “Er is nog voldoende ruimte, dus het zal hier voor 2009 zeker niet bij blijven. We zijn verheugd dat er zo veel waardevolle projecten zijn die we kunnen steunen. Het gaat daarbij beslist niet alleen over grote organisaties, met grote projecten. Ook kleinere projecten worden door het Dr. C.J. Vaillantfonds gesteund. Door de kredietcrisis wordt het moeilijker om gelden bijeen te brengen. Ook de hele grote goede doelen fondsen hebben gevoelige klappen opgelopen. We zijn blij dat we juist nu een steentje kunnen bijdragen. Er zijn zo veel goede initiatieven met hardwerkende vrijwilligers in ons land, die verdienen van harte ondersteuning.”

De volgende projecten worden ondersteund:
1. Het Nederlandse Rode Kruis (€ 30.000): projecten met chronisch zieken en mensen met een psychiatrisch verleden/heden.
2. Federatie Autonome Nierpatiëntenverenigingen (€ 15.000): computers, fax, printers, randapparatuur t.b.v. voorlichting aan nierpatiënten.
3. Stichting Hulphond (€ 26.000): opleiding van hulphonden, inclusief het nazorgtraject.
4. Stichting Ambulance Wens (€ 35.000): t.b.v. de aanschaf van een ambulanceauto.
5. Huize Thomas Rotterdam (€1.500): spel en ontwikkelingsmateriaal voor kinderen met een verstandelijke en lichamelijke handicap
6. Stichting Geriatrische Oncologie Nederland (€ 4.000): ontwikkeling en productie van een Cd-rom voor specialisten, verpleegkundigen en patiënten.
7. Duchenne Parent Project (€ 2.500): sponsoring van de Duchenne Heroes, een mountainbike tocht over 700 km door vier landen.

LVC / Dr. C.J. Vaillantfonds
De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) – opgericht in 1988 – is een ‘brancheorganisatie’, waarbij alle crematoria in Nederland zijn aangesloten. Het Dr. C.J. Vaillantfonds is het Goede Doelenfonds van de LVC, waarin de opbrengsten van edelmetaal dat na een crematie overblijft worden gestort. Het Fonds ondersteunt hiermee sinds 1997 een breed palet aan goede doelen en waardevolle initiatieven.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >