nieuws

Facultatieve
Sponsors

Boek brengt Moscowa zeer gedetailleerd in kaart

‘Moscowa; een poort naar geborgenheid’

7 april 2009


Met een compleet register van grafteksten en familienamen, tekeningen van álle voorkomende graf- en urnenmonumenten én een zeer gedetailleerde kaart van het hele begraafpark, is er een uniek naslagwerk verschenen: ‘Moscowa; een poort naar geborgenheid’. Uit handen van de auteur Ben Speijdel ontvingen wethouder C. Jansen van Arnhem en J.M.H.J. Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep' (exploitant van Moscowa) in de aula van Moscowa op 6 april de eerste twee exemplaren. Het boek - dat € 29,95 kost - is verkrijgbaar bij Begraafplaats & Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18 in Arnhem.

Uniek naslagwerk
Het vakmanschap dat het boek uitstraalt, is bijzonder; Ben Speijdel heeft als historisch cartograaf en pentekenaar zeer kunstzinnig en zichtbaar gedreven werk geleverd. Aan het unieke naslagwerk is door de auteur sinds 2005 intensief gewerkt. Alle monumenten op Moscowa – en dat zijn er tussen de 15.000 en 20.000 – worden in het boek beschreven. Het oudste dateert van 1876, het meest recente van 2008. Door het enorme aantal grafteksten en monumenten schetst het boek tevens een bijzonder beeld van de funeraire symboliek door de jaren heen, symboliek die bij veel mensen niet meer bekend is.

'de Facultatieve Groep'
Begraafplaats & Crematorium Moscowa maakt – net als het eerste crematorium van ons land: Crematorium Westerveld (1913) - deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is 'de Facultatieve Groep' actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Kijk voor de meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Arnhem op www.uitvaart-arnhem.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >