nieuws

Facultatieve
Sponsors

Grafdelvers of goudzoekers? Uitvaartondernemingen onder de loep genomen vrijdag a.s. bij In de Knip

1 februari 2008

Wat mag u van een uitvaartondernemer verwachten? Hoe kan het zijn dat de prijzen voor crematie bij uitvaartondernemers onderling zo veel verschillen? Is dit gewoon marktwerking of maken sommige ondernemers gebruik van de situatie?
Heeft het zin om als nabestaanden meerdere offertes op te vragen?

Met de verborgen camera ging In de Knip op pad en legde diverse uitvaartondernemers exact dezelfde wensenlijst voor. De verschillen in prijsopgaven blijken gigantisch. Aan tafel bij Elles de Bruin is de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en Stichting de Ombudsman om verder te praten over deze onderlinge grote prijsverschillen tussen uitvaartondernemers.

Aan de hand van klachten van consumenten wordt antwoord gegeven op verschillen in prijsafspraken en marktverstoringen in de uitvaartbranche. Het blijkt dat in een aantal gevallen zelfs geen offertes aan nabestaanden worden verstrekt en dat op de rekening extra posten staan voor niet verleende diensten.

In deze aflevering ook aandacht voor beleggingsclubs. Meer en meer mensen beleggen hun geld in clubverband. Zo spreiden ze de risico’s en delen ze het plezier. In de Knip onderzoekt of je met een kleine beurs kunt beleggen en wat verder de voordelen zijn van beleggen in clubverband? In de studio aanwezig de vrouwelijke beleggingsclub de Gisse Missen.

Andere onderwerpen die de komende weken onder andere te zien zijn, zijn: hoe betrouwbaar zijn relatiebemiddelingsbureaus voor ouderen en misstanden in de zorg. Hoe slecht is het gesteld met de aanvraag en afhandeling van huishoudelijke hulp en hulpmiddelen?

Omroep MAX
In de Knip
Vrijdag 1 februari 2008
19.25 uur Nederland 2

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >