Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Margaret Stroebe LSR-hoogleraar Verliesverwerking

woensdag 20 februari 2008

De Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR) is bijzonder verheugd te kunnen melden dat aan de Universiteit Utrecht vanwege de LSR een bijzondere Leerstoel Verliesverwerking is gevestigd. Namens de LSR is Margaret Stroebe met ingang van 1 januari 2008 bij de Faculteit Sociale Wetenschappen benoemd tot bijzonder hoogleraar Verliesverwerking. Stroebe is reeds als onderzoeker en hoofddocent verbonden aan de vakgroep Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht .

Margaret Stroebe kan wetenschappelijk gerekend worden tot de absolute top op haar vakgebied. Zij heeft een groot aantal internationale publicaties op haar naam staan. Binnen de universiteit Utrecht superviseert zij diverse onderzoeksprojecten en levert bijdragen aan postdoctorale seminars omtrent rouw.

Het onderzoek van Stroebe richt zich o.a. op interactieve coping van echtparen na de dood van hun kind, perinataal verlies, effecten van rouwtherapie en rouwbegeleiding en theoretische analyses van rouw en verliesverwerking, hechtingspatronen en verlies. In nauwe samenwerking met de LSR zal zij verder onderzoek gaan verrichten naar coping van diverse groepen nabestaanden en naar effecten en wensen op het gebied van rouwzorg.

Margaret Stroebe is co- auteur van de Handbooks of bereavement, waarvan binnenkort het derde deel verschijnt: Handbook of bereavement research and practice: Advances in theory and intervention. (Hansson, Schut, Stroebe M.S. & Stroebe, W.)

Het bestuur van de LSR vertrouwt erop dat de vestiging van deze bijzonder leerstoel niet alleen zal bijdragen aan een verdere ontwikkeling van de theorievorming over de wijze waarop individuen zich aanpassen aan het overlijden van een dierbaar persoon en de processen die ten grondslag liggen aan individuele verschillen in deze aanpassing. Deze zal ook bijdragen leveren aan de wijze waarop kennis vertaald kan worden in hulpverleningsprincipes en methodieken.

Evelien Groen-de Lange, directeur LSR

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder