nieuws

Facultatieve
Sponsors

Stekker uit het Internetreserveringssysteem voor crematoria en begraafplaatsen

5 februari 2008


Het pilot-project van een reserveringssysteem voor crematoria en begraafplaatsen is gestaakt. Op website van het Shared Service Center - Crematoria en begraafplaatsen (www.ssc-cb.nl) is inmiddels niets meer te zien, behalve de powerpoint presentatie waar het een aantal jaren geleden mee begon.

Het reserveringssysteem is destijds opgezet door Yarden en later gepresenteerd voor de leden van de LVC. Vervolgens hebben zich een aantal andere leden van de LVC bereid verklaard om te participeren in het project. Uiteindelijk komt het project er dus niet.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: "Het idee was uitstekend en de opzet in principe ook. Uiteindelijk bleek het niet mogelijk om alle crematoria met alle wensen en verschillende opties op één lijn te krijgen. Dat is de reden waarom we in goed overleg (zowel binnen de LVC als met de leverancier) hebben besloten vooralsnog af te zien van verdere ontwikkeling van het systeem. Immers, de opzet was dat het een landelijk dekkend systeem zou zijn."

"Dit betekent niet dat er nooit een dergelijk systeem zal kunnen komen. Ik verwacht dat de komende jaren er zeker een systeem zal komen om online te reserveren. Wanneer dat zal zijn is op dit moment nog niet te voorzien."

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >