nieuws

Facultatieve
Sponsors

Fotoverslag Open Dag Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

5 november 2005


Op zaterdag 5 november 2005 hield Het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam een Open Dag voor Vrienden van het NKI, patiënten, omwonenden, familieleden van patiënten en medewerkers, en andere geïnteresseerden.

Klik hier voor een fotoverslag

De opkomst was groot, ruim 1500 mensen terwijl de organisatie was uitgegaan van rond de 700 bezoekers.

Maar het was dan ook bijzonder interessant: alle afdelingen waren opengesteld voor het publiek, zoals de bestralingsruimten, een operatiekamer, de afdeling pathologie, nucleaire diagnostiek en radiologie, onderzoekslaboratoria, elektronenmicroscopie, fysiotherapie, voorlichtingscentrum, creatieve therapie, poliklinieken etc. Verder waren er lezingen van Bekende Nederlanders. Zo las Henk Krol (hoofdredacteur Gay Krant) voor uit Buigen als bamboe. In dit boek vertellen 14 prominente Nederlanders openhartig over hun ervaring met kanker. De een is al jaren kankervrij, de ander is nog in behandeling of weet dat genezing niet meer mogelijk is.

Verder waren er een groot aantal informatie-stands: van het Nederlands Kanker Instituut tot STIVORO. Tevens waren er een aantal stands gespecialiseerd in mode of sieraden voor vrouwen die geopereerd zijn aan borstkanker. Er was zelfs een modeshow, inclusief catwalk.

De dood lijkt steeds meer bespreekbaar: de talloze open dagen van uitvaartcentra en crematoria zijn daar een duidelijk voorbeeld van. Tijd voor het laatste taboe, de ziekte kanker. Deze open dag zal ongetwijfeld helpen bij het bespreekbaar maken van de ziekte die zo'n 35% van de bevolking treft.

Fotoverslag volgt

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE