nieuws

Facultatieve
Sponsors

Het Namen Project Nederland – Aids Memorial Quilt zoekt contact met nabestaanden van mensen die overleden zijn aan de gevolgen van Aids.

17 november 2005

Het is een tijdje stil geweest rond het Namen Project Nederland. Dat komt omdat in Nederland door de komst van de nieuwste medicijnen de Aids-epidemie tot stil stand lijkt te zijn gekomen. Wereldwijd echter ligt dat anders. Een van de doelen van de Stichting is het bewustzijn over Aids op gang te houden.

Een Quilt zegt meer dan duizend woorden

Namen, data, beelden, woorden; samengestikte naamvlaggen zijn levendig versierd. Gemaakt door vrienden en familieleden dragen alle doeken apart de naam van iemand die aan de gevolgen van aids is overleden. Het zijn vlaggen ter herinnering aan het leven van iemand met hiv. Een quilt bestaat uit acht vlaggen, acht getuigenissen van liefde en verbondenheid met hen die er niet meer zijn.

Voor de komende jaarlijkse Aids Memorial Day wil de Stichting een nieuwe Quilt tentoonstellen als onderdeel van de gehele Quilt. Daarom zoekt de Stichting contact met nabestaanden van mensen die overleden zijn aan de gevolgen van Aids. Op www.Aidsquilt.nl kunt u hier meer over lezen. Het ligt in de bedoeling dat er medio half februari een groep start die in gezamenlijk verband aan de slag gaat. U kunt natuurlijk zelf ook thuis aan de slag met het maken van een naamvlag want alle herinneringen zijn welkom.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het Servicepunt van de Hiv Vereniging Nederland 020-6892577 op alle werkdagen van 14.00 – 22.00 uur.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >