nieuws

Facultatieve
Sponsors

Er klonken “Hemelse Klanken” in Ölandhorst en Bant

1 november 2005


Uitvaarten worden al sinds eeuwen ‘opgeluisterd’ met muziek. Die muziek werd vooral in vroeger tijden speciaal ter gelegenheid van het overlijden van bekende en minder bekende personen geschreven. Het uit Flevoland afkomstige professionele Apollo Ensemble nam het initiatief om een speciaal programma van “Hemelse Klanken” ofwel “Trauermusik” samen te stellen. Het werd en wordt uitgevoerd in Bant, Nijmegen, Lelystad, Amsterdam, Baam en Almere-Haven.

In Lelystad werd het met zorg samengestelde programma met werken van Franz Tunder, Johann Heinrich Schmelzer, Georg Philipp Teleman en Johann Sebastian Bach op voortreffelijke wijze uitgevoerd op een wel heel toepasselijke locatie: Uitvaartcentrum Ölandhorst.

Onvergetelijke middag

Het voor deze gelegenheid fors uitgebreide Apollo Ensemble werd vocaal ondersteund door de solisten Francine van der Heijden, sopraan, Marleene Goldstein, alt, Joost van der Linden, tenor en Jelle Draaijer, bas, die samen met een keur van instrumentalisten, voor een onvergetelijk middag zorgden. En dan te weten dat dit soort muziek nooit voor concerten zijn geschreven, want die bestonden toen nog niet, maar voor veelal als droevig ervaren gelegenheden. In ieder geval maakte het Apollo Ensemble er iets schitterends van.

Deze absolute ‘aanrader voor de klassieke muziek-liefhebber is nog te beluisteren op:
vrijdag 4 november: Amsterdam, Waalse kerk (20:15u)
zaterdag 5 november: Baarn, Paaskerk (20:15u)
en op zondag 6 november: Almere-Haven, Goede Rede (15:00u)

www.lelystadnu.nl

Joop Hardenbol

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE