Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Da Vinci Code in Yarden Crematorium Daelwijck

Zin en onzin van een bestseller

zaterdag 12 november 2005

Op maandag 14 november 2005 houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Crematorium Daelwijck aan de Floridadreef 7 in Utrecht. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in het spraakmakende boek, waarvan wereldwijd al meer dan 15 miljoen exemplaren werden verkocht. Met dit initiatief wil het crematorium belangstellenden op een andere wijze kennis laten maken met het thema dood.

Thriller
De bestseller Da Vinci Code heeft massa’s lezers er moeiteloos van kunnen overtuigen dat de figuur naast Christus op Da Vinci’s Laatste Avondmaal niet de baardloze jongeling Johannes is, maar de roodharige Maria Magdalena. Ze zou niet alleen de maaltijd met Jezus hebben gedeeld, maar ook het bed. Is dit waar? En bestaat er een heilige graal? Wat is de rol van Johannes de Doper? Wie was Mona Lisa? De thriller van Dan Brown heeft voor een ware hype gezorgd in de boekenwereld. Alle verkooprecords zijn verbroken en het werk roept veel vragen op naar het waarheidsgehalte van zijn beweringen. In 2006 komt er een Hollywood-film met Tom Hanks in de hoofdrol. Op het boek komt een vervolg, waarmee de hype nog lang niet voorbij is.

Liefdesmaal
Teamleider Yvonne Bouwman: ‘We proberen het thema dood en uitvaart altijd vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Een interessante link in de Da Vinci Code is dat het Laatste Avondmaal refereert aan het ‘liefdesmaal’ dat Romeinse families bij het graf van een pas overleden familielid hielden. Dit gebruik is later door de christenen overgenomen, wat te zien is in de catacomben van Rome.’
Yarden Crematorium Daelwijck is vanaf 19.30 uur geopend en ontvangt met koffie en thee. De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 030 261 0244.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder