nieuws

Facultatieve
Sponsors

Herdenkingsconcert Yarden Crematorium Daelwijck

Mauthausen Ballade

23 maart 2005

Op dinsdag 5 april 2005 houdt Yarden Crematorium Daelwijck aan Floridadreef 7 in Utrecht een herdenkingsconcert. Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur en bestaat uit een combinatie van muziek en gesproken woord. Het crematorium wil met deze avond mensen de gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Tijdens de avond brengt zangeres Bernadette Gallis de Mauthausen Ballade in het Grieks en Nederlands ten gehore en wordt een lichtjesceremonie voor nabestaanden gehouden.

Kippenvel
Manager John Heskes: ‘De Mauthausen Ballade - een cyclus van vier liederen - werd door de Griek Mikis Theodorakis in 1965 gecomponeerd op basis van de gedichten van een vriend die vernietigingskamp Mauthausen had overleefd. De teksten gaan over menselijke emoties: liefde, verdriet en rouw. Bernadette Gallis is reeds vele jaren actief in onder meer opera’s. De laatste jaren legt zij zich vooral toe op de liedkunst en werkt ze als vocal coach. Zij vertaalde de Griekse teksten naar het Nederlands voor haar debuut-CD van 2004. Ook maakte zij samen met musici het arrangement waarbij de oorspronkelijke toonaard F-mineur werd aangehouden. De kritieken zijn lovend over haar prestatie. Zoals het gerenommeerde Internettijdschrift KKunst.com aangeeft: ‘Naast Liesbeth List is er in Nederland weer een zangeres opgestaan die leven, kracht en gevoel aan deze subtiele teksten en meeslepende muziek geeft. Bernadette Gallis’ ‘Mauthausen’ doet kippenvel krijgen. Een grootse CD waar men echt stil van wordt.’

Kaarsje
Halverwege het herdenkingsconcert vindt een lichtjesceremonie plaats. Geestelijk verzorger Maurice van der Put leest de namen op van overledenen die door nabestaanden zijn opgegeven voor de dienst. Na het oplezen van een naam kunnen nabestaanden naar voren komen om een kaarsje te branden. Van der Put spreekt hierbij een woord van troost uit. De toegang op dinsdag 5 april is gratis, maar reserveren voor de avond is noodzakelijk: telefoon 030 261 0244. Op dit nummer kan men desgewenst ook namen opgeven voor de lichtjesceremonie.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >