nieuws

Facultatieve
Sponsors

Koninklijke uitvaarten in Yarden Crematorium Rotterdam

Sterven en rouw bij de Oranjes

9 maart 2005

Op dinsdag 22 maart 2005 houdt Yarden Crematorium Rotterdam aan Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid) de lezing ‘Sterven en rouw bij de Oranjes’. Oranje-kenner, televisiecommentator en schrijfster drs Reinildis van Ditzhuyzen verzorgt deze audiovisuele presentatie van 20.00 tot 21.45 uur (ontvangst 19.30 uur). Koninklijke uitvaarten lijken een voorbeeldfunctie te hebben voor veel Nederlanders. Tradities worden gecombineerd met moderne uitingen van rouw en de persoonlijke voorkeur van de overledene. Reden voor het crematorium om belangstellenden nader kennis te laten maken met uitvaarten bij de Oranjes.

Praalbed
Manager John Heskes: ‘Reinildis van Ditzhuyzen gaat tijdens haar lezing in op de gebruiken en bijzonderheden van Oranje-uitvaarten. Hierbij maakt ze gebruik van menig anekdote. Aan de hand van beelden maken we een reis door de tijd. Denk aan bijvoorbeeld grafkelders, dramatische sterfgevallen en praalbedden. Van Ditzhuyzen is vooral bekend door haar boeken over de geschiedenis van het Huis van Oranje en over etiquette (‘Hoe hoort het eigenlijk?’). Voor de Duitse televisiezender ZDF is zij de deskundige op het gebied van Europese monarchieën. Zo becommentarieerde Van Ditzhuyzen onder meer de laatste drie Oranje-uitvaarten.’

De toegang op dinsdag 22 maart is gratis, maar reserveren voor de avond is noodzakelijk: telefoon 010 480 3344.

De lezing wordt ook gehouden op maandag 18 april in Yarden Crematorium Daelwijck (Utrecht) en op dinsdag 19 april in Yarden Crematorium Ockenburgh (Den Haag), zelfde tijdstippen.

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn