nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zangeres DO zoekt troostverhalen voor song

Lied in de maak ter ere van herinneringsavonden Novemer 2 Remember

3 augustus 2023


Zangeres DO is op zoek naar persoonlijke verhalen van mensen die een dierbare verloren hebben. Zij maakt een nieuw nummer over troost. Dat maakte zij vandaag bekend in een video-oproep. Zij maakt het nummer ter ere van de 32 herinneringsavonden in het land van afscheidsspecialist Monuta. Op 2 november komen onder de noemer November 2 Remember mensen bij elkaar voor het herinneren van hun overleden dierbaren.

Dit jaar staat November 2 Remember in het teken van het thema troost. Iedereen kan DO vanaf nu inspireren bij het schrijven van het lied. Persoonlijke ervaringen over troost of wat voor hen troostend is geweest, kunnen zij insturen via www.monuta.nl/november2remember.

Met November 2 Remember wil Monuta bijdragen aan meer openheid over afscheid. Want afscheid nemen stopt niet als de uitvaart is geweest. DO wilde direct graag meewerken en het nummer maken. “Uit eigen ervaring weet ik wat het betekent om iemand te verliezen die dicht bij je staat. Het herinneren van iemand kan je zoveel troost bieden. Mijn overleden producer en vriend zei altijd: “Je bent pas dood als je wordt vergeten”. Daarom betekent het veel voor mij dat ik de ervaringen van mensen mag verwerken in dit nieuwe nummer. Open zijn over je ervaringen en je verdriet kan van grote waarde zijn voor anderen en jezelf. Ik hoop een prachtig lied te maken dat weerspiegelt hoe troostrijk herinneren kan zijn.”

Troost vinden voor een afscheid met een goed gevoel

Een dierbare op een fijne manier herinneren geeft ook ná het afscheid troost. Corné Mulders, Directeur Uitvaartzorg bij Monuta, vertelt: “Onze uitvaartverzorgers zien en spreken nabestaanden ook ná het afscheid nog regelmatig. We merken dat mensen op heel persoonlijke manieren troost vinden in het herinneren. Voorbeelden daarvan kunnen van alles zijn: door terug te gaan naar de plek waar een geliefde is begraven of gecremeerd, door lange wandelingen te maken met een hond of door jaarlijks met een groepje vrienden uit eten te gaan op de sterfdatum van een overleden vriend. We weten uit ervaring dat ook dit bijdraagt aan een afscheid met een goed gevoel. We hopen dan ook dat we veel verhalen mogen ontvangen.”

November 2 Remember

Monuta gaat als afscheidsspecialist verder dan alleen de uitvaart. Samen herinneren biedt troost. Mensen voelen zich gesteund bij het verwerken van verlies. Daarom organiseert Monuta dit jaar de tweede editie van November 2 Remember. Voor de eerste editie in 2022 maakte singer-songwriter Tim Knol het lied ‘In Our Hearts’. Op 2 november vinden in heel Nederland herinneringsavonden plaats waar iedereen op zijn eigen manier kan stilstaan bij iemand die er niet meer is. Om samen troost te vinden in het herinneren van onze dierbaren. Hier worden hun namen hardop voorgelezen. Mensen kunnen zich vanaf 3 oktober kosteloos aanmelden voor één van de 32 lokale herinneringsavonden op www.monuta.nl/november2remember.

Over Monuta

Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al 100 jaar in voor dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Zij gelooft in openheid en eerlijkheid over afscheid. Over mogelijkheden, kosten én over wat je zelf eigenlijk wilt voor je eigen afscheid. Jaarlijks verzorgt Monuta ruim 14.000 persoonlijke uitvaarten en in totaal biedt zij meer dan 1,5 miljoen mensen financiële zekerheid met haar uitvaartverzekering. Ruim 120 opgeleide Register Uitvaartverzorgers staan mensen in het hele land bij. Monuta heeft 3 eigen begraafplaatsen en 7 crematoria en is partner in nog eens 6 andere. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >