nieuws

Facultatieve
Sponsors

Statiegeld gieters begraafplaats succes

7 augustus 2023

Sinds begin dit jaar moeten bezoekers van de Noorderbegraafplaats in Vlissingen 2 euro borg betalen voor het gebruik van een gieter. Na een half jaar kan worden geconcludeerd dat het statiegeld op de gieters een succes is.

Bezoekers hoeven niet meer over de begraafplaats te struinen om ergens een gieter te vinden. Regelmatig werden ze achter een graf geplaatst, maar daardoor waren er voor andere bezoekers geen gieters beschikbaar. Nu hangen de gieters aan een paal waar ze met een muntstuk van 2 euro vanaf gehaald kunnen worden, dat meldt Omroep Zeeland.

Het werkt net zoals bijvoorbeeld bij een winkelwagen en het is erg succesvol want mensen hangen de gieters na gebruik weer terug. Volgens beheerder Willem van Dort komt het heel soms voor dat mensen er niet blij mee zijn omdat ze geen 2 euro muntstuk bij zich hebben. Maar bij een volgend bezoek hebben ze dat wel bij zich. Het scheelt de begraafplaats ook in de aanschaf van nieuwe gieters omdat ze eerder ook nog wel eens ‘per ongeluk’ mee naar huis werden genomen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >